Terug

Volg Vandaag Inside

Schiphol annuleert opnieuw vluchten door nieuwe storm Franklin

Schiphol annuleert opnieuw vluchten door nieuwe storm Franklin

Unspecified

20 feb 2022, 17:50

Schiphol heeft zondag 174 vluchten van en naar de luchthaven geschrapt. Volgens een woordvoerder komt dat door het stormachtige weer, hoewel dat niet met zekerheid voor elke geannuleerde vlucht te zeggen is.

KLM laat weten dat het zondag 78 vluchten heeft geannuleerd door het weer. Dan gaat het zowel om toestellen die zouden vertrekken als toestellen die zouden landen. Met name de harde wind die zondagavond wordt verwacht, zorgt voor geschrapte vluchten. 'We begrijpen dat dit heel vervelend is voor passagiers en werken er hard aan om hen zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen', zegt een woordvoerster. KLM raadt reizigers aan de website van de vliegmaatschappij in de gaten te houden voor informatie over hun vlucht.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden al veel vluchten van en naar Schiphol geschrapt. Toen raasde storm Eunice door het land.

Zondag heeft het KNMI code oranje afgegeven voor de kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland en het IJsselmeergebied vanwege zeer zware windstoten door storm Franklin. Code oranje geldt van 20.00 tot 23.00 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd