Terug

Volg Vandaag Inside

Sander Schimmelpenninck haalt uit naar voetbalvrouw: 'Heeft meer tijd dan hersens'

Sander Schimmelpenninck haalt uit naar voetbalvrouw: 'Heeft meer tijd dan hersens'

Unspecified

4 nov 2022, 14:25

Sander Schimmelpenninck heeft hard uitgehaald naar Daniëlle van ’t Schip. De echtgenote van voetbaltrainer John van ’t Schip schreef op Instagram verbaasd te zijn over de verbanning van de Britse complotdenker David Icke.

Icke zou komende zondag op een demonstratie van Samen voor Nederland spreken, maar heeft rechtsomkeert gemaakt toen donderdagavond bekend werd dat het kabinet hem de toegang tot ons land weigert. De oud-doelman is de verspreider van een complottheorie die beweert dat de mensheid heimelijk geregeerd wordt door buitenaardse reptielen die zich voordoen als mensen. Volgens critici zijn de reptielen een metafoor voor een (deels Joodse) elite.

Daniëlle van ’t Schip is verbaasd over de verbanning van Icke. "Wat gebeurt er met mijn geboortestad?", begint Daniëlle haar bericht op Instagram. "Amsterdam als de stad van de vrijheid van meningsuiting sinds het begin der tijden. Een van de weinige plaatsen in Europa met een aanzienlijke mate van persvrijheid."

Een alinea verder worden verschillende filosofen aangehaald die in het verleden naar Nederland kwamen voor de persvrijheid. Ze besluit haar post: "Ik lees vandaag dat Nederland Icke probeert te verbannen. Oneindige liefde is de enige waarheid: al het andere is illusie".

Sander Schimmelpenninck kijkt eigenlijk niet op van het lange verhaal: "Ennnn daar is de volgende voetbalvrouw met meer tijd dan hersens". Hij vervolgt: "Uit totale verveling en Doutzenvlijerij zo’n dom Instatement over de volkomen terechte weigering antisemiet Icke toe te laten. Dwangarbeid, nu".

Deel dit artikel

Link gekopieerd