Terug

Volg Vandaag Inside

Ryanair reageert geniaal op vervoersproblemen Chelsea

Ryanair reageert geniaal op vervoersproblemen Chelsea

Unspecified

11 mrt 2022, 17:35

De Britse overheid bevroor donderdag alle tegoeden en bezettingen van de Russische zakenman Roman Abramovitsj, tevens eigenaar van Chelsea FC. De club uit Londen wordt hierdoor ook geraakt, waaronder beperkingen voor het vervoer van de selectie. Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft daar nu gevat op gereageerd.

Volgens Britse media mag Chelsea geen transfers doen, spelerscontracten verlengen en merchandise verkopen. Ook zou de club geen toegangskaarten meer mogen verkopen voor thuiswedstrijden. 'Zolang we maar genoeg shirts hebben en een bus om de spelers naar uitwedstrijden te vervoeren, dan staan we op het veld en strijden we voor resultaten', reageerde Chelsea-trainer Thomas Tuchel donderdagavond.

De selectie, met Hakim Ziyech in de gelederen, is daarnaast een beperking opgelegd met betrekking tot het vervoer. Zo mogen zij niet meer dan 20.000 pond uitgeven voor de reis naar uitwedstrijden. Hierdoor wordt het onmogelijk om het huidige privé-vliegtuig te gebruiken.

En daar heeft prijsvechter Ryanair slim op ingespeeld. Op Twitter reageren zij op het huidige budget van 20.000 pond: 'Dat bedrag staat gelijk aan een volledig seizoen reizen met Ryanair'. De van oorsprong Ierse budget-luchtvaartmaatschappij doet vervolgens, met een grote knipoog, ook een aanbod voor de Londenaren: 'Zullen we jullie in contact brengen met onze afdeling groepsboekingen?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd