Terug

Volg Vandaag Inside

Ruststand bij gestaakt duel tussen België en Zweden wordt ook de eindstand

Ruststand bij gestaakt duel tussen België en Zweden wordt ook de eindstand

Unspecified

19 okt 2023, 14:37

België en Zweden hoeven hun gestaakte EK-kwalificatieduel van maandag niet uit te spelen. De Europese voetbalbond UEFA heeft besloten dat de 1-1-ruststand ook de eindstand is. De wedstrijd werd halverwege stilgelegd na de dodelijke terroristische aanslag op twee Zweedse voetbalsupporters in Brussel voor de wedstrijd.

De UEFA heeft laten meewegen dat België en Zweden de wedstrijd allebei niet meer wilden uitspelen. Ook heeft de uitslag van de wedstrijd weinig invloed meer op de stand in groep F. België is al zeker van plaatsing voor het EK van volgend jaar, Zweden is al uitgeschakeld.

Ook kon de Europese bond voor het restant van het duel geen plek meer vinden. In november moet de poulefase van de EK-kwalificatie zijn afgerond. Daarna is de loting en moet Zweden hopen op een EK-ticket via de play-offs.

De Zweden hoorden in de rust van het duel in Brussel van de terroristische aanslag op hun landgenoten van eerder die avond. Daarop besloten de spelers om niet verder te spelen. Daar waren de Belgen het mee eens.

België staat bovenaan in de poule en is net als groepsgenoot Oostenrijk zeker van het EK in Duitsland. Zweden staat als nummer 3 te ver achter om ze nog in te halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd