Terug

Volg Vandaag Inside

Rugnummers van Oranje zijn bekend: Stekelenburg krijgt nummer één

Rugnummers van Oranje zijn bekend: Stekelenburg krijgt nummer één

Unspecified

1 juni 2021, 09:08

De rugnummers voor het EK zijn door de KNVB woensdagochtend bekendgemaakt. Doelman Maarten Stekelenburg krijgt nummer één en zijn concurrenten Tim Krul rugnummer dertien en Marco Bizot nummer 23.

De 38-jarige Stekelenburg neemt het shirt over van Jasper Cillessen, die na een positieve coronatest niet door bondscoach Frank de Boer in de definitieve EK-selectie is opgenomen. Tim Krul heeft nummer 13 gekregen. Op het shirt van Marco Bizot staat nummer 23.

De Boer vertelde dinsdag dat hij nog niet weet of Stekelenburg of Krul zijn eerste doelman op het EK wordt. Mogelijk krijgen beide keepers speeltijd tijdens de twee oefenduels op weg naar het EK. Oranje speelt woensdagavond tegen Schotland in Estádio Algarve van het Portugese Almancil. Komende zondag is Georgië de tegenstander in Enschede.

Stekelenburg keepte zijn 58e en voorlopig laatste interland op 13 november 2016. De 33-jarige Krul verdedigde twee maanden geleden in Gibraltar voor de 14e keer het doel van Oranje. Nederland opent het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA.

Uit de lijst van rugnummers valt geen potentiële basisploeg af te leiden. Veel spelers hebben hun favoriete nummer gekregen. Zo speelt Frenkie de Jong weer met nummer 21, draagt Daley Blind nummer 17 en voetbalt Dumfries net als bij PSV met nummer 22 op zijn rug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd