Terug

Volg Vandaag Inside

Rubiales moet zich voor rechter in Madrid verantwoorden voor kus

Rubiales moet zich voor rechter in Madrid verantwoorden voor kus

Unspecified

12 sep 2023, 15:58

Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich vrijdag voor de rechter in Madrid verantwoorden voor de kus op de mond die hij de Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso gaf na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en dwang. Rubiales moet vrijdag om 12 uur in de rechtbank verschijnen.

Hermoso deed vorige week aangifte en het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) liet weten Rubiales strafrechtelijk te vervolgen. Het incident van vorige maand veroorzaakte een golf van verontwaardiging over seksisme en machogedrag in Spanje. Rubiales trad afgelopen weekend alsnog af als voorzitter van de Spaanse bond. Hij gaf daarmee uiteindelijk gehoor aan het verzoek van de voetbalbond RFEF om zijn functie neer te leggen na de wereldwijde commotie over het incident.

De 46-jarige Rubiales bood eerder al wel zijn excuses aan voor het incident, maar weigerde af te treden. Hij hield vol dat Hermoso had ingestemd met de kus, maar de voetbalster liet weten dat ze het niet leuk had gevonden.

Rubiales trad ook af als vicevoorzitter van de UEFA. Wereldvoetbalbond FIFA schorste Rubiales eind augustus al voor negentig dagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd