Terug

Volg Vandaag Inside

'Ruben van Bommel heeft transfer naar Eredivisie-club te pakken'

'Ruben van Bommel heeft transfer naar Eredivisie-club te pakken'

Unspecified

1 juni 2023, 16:40

Ruben van Bommel heeft zijn transfer naar de Eredivisie te pakken. De 18-jarige linkeraanvaller maakt de overstap naar AZ. Van Bommel werd onlangs nog uitgeroepen tot talent van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

De zoon van Antwerp-coach Mark van Bommel en kleinzoon van Bert van Marwijk, stond in de belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland, waaronder ook Feyenoord en PSV.

Van Bommel heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij MVV. De linkeraanvaller was dit seizoen goed voor vijftien doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie en was pas sinds oktober vorig jaar basisspeler bij de club uit Maastricht.

Het talent had geen contract bij MVV en kon dus transfervrij vertrekken, maar wilde dat de Sterrendragers nog iets aan hem zouden verdienen. Volgens De Telegraaf zal dat tussen beide clubs worden opgelost. Van Bommel tekent een contract voor vier seizoenen bij de Alkmaarders.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Van Bommel verklaart dat hij zijn keuze voor AZ heeft gebaseerd op het goede gevoel dat hij bij de club heeft. "Ik was blij om te horen dat zo’n grote Nederlandse club mij wil hebben. Dat zegt wat. Het gesprek was goed en toen moest ik gaan kijken hoe het bij de club is. Toen werden er nog een paar gesprekken gevoerd en uiteindelijk voelde het hier voor mij het beste. Daarom heb ik voor AZ gekozen."

Ook het clubverleden van zijn opa Bert van Marwijk bij AZ heeft in zijn keuze meegespeeld. Van Marwijk won de KNVB Beker in 1978. "Hij was ook een linksbuiten. Volgens mij heeft hij het er wel goed gedaan, dus ik hoop dat ik dat het ook zo goed kan doen", aldus Van Bommel.

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts van de Alkmaarders is Van Bommel zowel technisch als tactisch sterk. "Wat je niet meer zo heel veel ziet, is dat spelers zowel in de bal als de ruimte achter de verdediging kunnen bespelen. Daarnaast heeft hij een goede individuele actie in huis en houdt hij in de eindfase het overzicht. Hij is intelligent en heeft oog voor zijn medespelers. Hij krijgt de komende jaren de kans om zich bij ons door te ontwikkelen tot een nog betere en completere speler."

Deel dit artikel

Link gekopieerd