Terug

Volg Vandaag Inside

RTL reageert op actie tafelplakker Jelle: 'Dit is niet de bedoeling'

RTL reageert op actie tafelplakker Jelle: 'Dit is niet de bedoeling'

Unspecified

26 okt 2022, 13:52

RTL veroordeelt de lijmactie van klimaatactivist Jelle de Graaf in Jinek. "De reden dat Jelle was uitgenodigd is juist omdat we het gesprek over het klimaat ontzettend belangrijk vinden. Acties zoals gisteravond zijn alleen echt niet de bedoeling", laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Wij voeren het gesprek liever aan tafel dan erop."

De Graaf lijmde zichzelf live op televisie vast aan de talkshowtafel van Jinek. Hij klom daarbij op tafel en wilde het hebben over de klimaatcrisis. "Jullie hebben een plicht om eerlijk te berichten over de klimaat- en ecologische crisis. Een plicht die jullie niet nakomen. Het leven van ons allemaal staat op het spel", zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die inviel voor de zieke Eva Jinek.

Van Erven Dorens zei eerder woensdag dat hij de actie van De Graaf "best wel intimideren en bedreigend" vond. Volgens hem had de redactie geen idee dat de activist dit van plan was. De Graaf werd tijdens een commercialbreak uiteindelijk afgevoerd. Het programma kon daarna gewoon verdergaan.

Het is niet bekend of De Graaf, een activist van Extinction Rebellion, in het vervolg nog welkom is in een uitzending van RTL.

Deel dit artikel

Link gekopieerd