Terug

Volg Vandaag Inside

Royce de Vries herdenkt vader: 'Mijn beste vriend werd het meest vreselijke aangedaan'

Royce de Vries herdenkt vader: 'Mijn beste vriend werd het meest vreselijke aangedaan'

Unspecified

6 juli 2023, 09:34

Royce de Vries staat donderdag stil bij zijn vader Peter R. de Vries. Het is donderdag precies twee jaar geleden dat de misdaadjournalist werd neergeschoten in Amsterdam.

"Vandaag is het twee jaar geleden dat mijn vader, mijn maatje en mijn beste vriend het meest vreselijke werd aangedaan", schrijft Royce in een bericht op Instagram. Daarbij plaatst de advocaat een jeugdfoto van zichzelf, waarop zijn vader hem vasthoudt. "Er is sindsdien geen dag - of zelfs maar een uur - voorbijgegaan zonder dat ik hem mis. Vandaag denk ik nog weer een beetje meer aan hem…"

Ook het bestuur van de Peter R. de Vries Foundation staat donderdag stil bij het schietincident. "Op deze verdrietige dag willen wij stilstaan bij de bijzondere man die Peter was en vooral zijn kracht, liefde, humor en doorzettingsvermogen herdenken", schrijft het bestuur in een bericht op Instagram. Kelly de Vries, de dochter van Peter R., is directeur van de foundation.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Daarna werd hij zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij negen dagen later aan zijn verwondingen overleed.

Deel dit artikel

Link gekopieerd