Terug

Volg Vandaag Inside

Ronaldo weigert interviews na puntgave hattrick tegen Cagliari

Ronaldo weigert interviews na puntgave hattrick tegen Cagliari

Unspecified

14 mrt 2021, 23:26

Sterspeler Cristiano Ronaldo van Juventus had na zijn trefzekere show in het uitduel met Cagliari (1-3) geen zin om de media te woord te staan. De 36-jarige Portugees maakte tijdens de wedstrijd, waarin hij drie keer scoorde in de eerste 32 minuten, nog wel een veelzeggend gebaar, alsof hij zijn critici de mond wilde snoeren. Hij kreeg na de uitschakeling dinsdag tegen FC Porto in de Champions League nogal wat op- en aanmerkingen waarna de geruchtenstroom op gang kwam dat hij aan zijn laatste maanden bezig is in Turijn.

"Hij was boos, ja, deze week, maar het hele team was boos na de return tegen Porto", liet trainer Andrea Pirlo van Juventus weten in Cagliari. "Iedereen was aangeslagen doordat we uit de Champions League lagen. Dat hij nu geen interviews gaf, heeft een simpele reden: hij heeft tijdens de wedstrijd al gesproken, met een hattrick en een geweldig optreden. Het gaat er niet om wat je zegt na de wedstrijd. Het gaat erom wat je laat zien op het veld, dat telt."

In zijn 600e competitiewedstrijd op het hoogste niveau produceerde Ronaldo tegen Cagliari een zogenoemde perfecte hattrick. Hij scoorde met rechts, met links en met het hoofd. Het was zijn zevende perfecte trio in zijn loopbaan.

Ronaldo kwam in de 14e minuut, bij een stand van 0-1, nog wel goed weg. Hij raakte doelman Alessio Cragno hard met een hoog geheven been. De arbiter hield het na de gevaarlijke charge bij geel. "Een klassieke situatie, die geen rood verdiende", oordeelde Pirlo. "Hij keek naar de bal en besefte niet dat hij zou kunnen botsen op de keeper. Maar goed, we hebben een VAR, die zal het ongetwijfeld goed hebben bekeken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd