Ronaldo en Antony trefzeker in knappe zege bij Everton

9 okt 2022, 22:06

Cristiano Ronaldo heeft Manchester United aan een uitzege op Everton geholpen (1-2), Trainer Erik ten Hag liet de Portugees na 29 minuten invallen omdat Anthony Martial geblesseerd was. Vlak voor rust maakte hij de 1-2.

Ronaldo vierde zijn 700e treffer voor een clubteam. Ook na zijn doelpunt stelde hij zijn Nederlandse coach tevreden. Ronaldo verdedigde mee als het nodig was, zoals Ten Hag het graag wil.

De van Ajax overgekomen trainer liet Tyrell Malacia buiten zijn basisformatie, De linksback, overgekomen van Feyenoord, maakte afgelopen week geen goede indruk in de duels met Manchester City en Omonia Nicosia. Casemiro, voor ruim 70 miljoen euro overgekomen van Real Madrid, verscheen wel aan de aftrap. De middenvelder ging al na 5 minuten in de fout bij de openingstreffer van Alex Iwobi (1-0).

Antony tekende na een kwartier voor de gelijkmaker. Het doelpunt van de Braziliaanse aanvaller van 100 miljoen euro, de afgelopen seizoenen actief voor Ajax, deed denken aan zijn eerdere treffers dit seizoen tegen Arsenal en Manchester City. Hij is nu de eerste speler van United die in zijn eerste drie duels in de Premier League heeft gescoord. Vlak voor de rust maakte Ronaldo de 1-2. Dat was, zo later bleek, het winnende doelpunt.