Terug

Volg Vandaag Inside

Ronald Waterreus fileert keepersbeleid bij Oranje: 'Circus Frans Hoek'

Ronald Waterreus fileert keepersbeleid bij Oranje: 'Circus Frans Hoek'

Unspecified

11 okt 2021, 10:46

Ronald Waterreus heeft zich kritisch uitgelaten over het selectiebeleid van de keepers bij het Nederlands elftal. De oud-doelman spreekt van 'circus Frans Hoek' en begrijpt de manier van selecteren niet.

Waterreus begrijpt niet waarom er zoveel keepers worden opgeroepen voor Oranje. 'Ik vind dat het selectiebeleid van de keepers circus Frans Hoek (keeperstrainer van Oranje, red.) is geworden', vertelt hij bij Rondo. 'Eerst moest Pasveer erbij, want die was zo goed met zijn voeten en toen die selectie bekend werd, was hij gewoon reservekeeper bij Ajax', doelt hij op de Oranje-voorselectie van augustus.

'Joël Drommel zat moederziel alleen op een tribune in Letland, terwijl hij net eerste keeper van PSV is geworden', vervolgt Waterreus. 'Waarom worden er vier keepers geselecteerd? Gewoon om een beetje interessant te doen, denk ik. Ik heb me er echt heel erg aan geërgerd. Je kon tegen Drommel zeggen dat hij een keertje niet mee zou gaan. Dan kon hij eindelijk eens rustig zijn dozen uitpakken in Eindhoven. Nu vind ik het een poppenkast worden.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd