Terug

Volg Vandaag Inside

Ron Jans nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht

Ron Jans nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht

Unspecified

6 sep 2023, 13:48

FC Utrecht heeft Ron Jans aangesteld als nieuwe trainer. De 64-jarige coach tekent een contract tot de zomer van 2025 in Utrecht.

Onder de voormalige trainer Silberbauer had Utrecht dit seizoen de eerste drie competitiewedstrijden verloren en nog geen doelpunt gemaakt. Met assistent-trainer Rob Penders op de bank ging de ploeg vervolgens afgelopen zondag in eigen stadion met 5-1 onderuit tegen Feyenoord.

Jans was de laatste drie jaar werkzaam bij FC Twente, waarna hij een rustperiode in laste. "Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden", zei Jans. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging", aldus de nieuwe trainer.

Ook technisch directeur Jordy Zuidam was tevreden met de aanstelling. "We zijn ontzettend blij Ron aan boord te hebben. Hij heeft als hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen", zei de technisch directeur.

Zuidam ziet in Jans een "teambuilder" en iemand met een aanvallend idee. "De ploegen die hij traint, voetballen met veel spelvreugde. Daarnaast durft hij jonge, talentvolle spelers de kans te geven", aldus Zuidam.

Jans werkte eerder als trainer bij onder meer FC Groningen, sc Heerenveen, PEC Zwolle en het Amerikaanse FC Cincinnati. Hij begint maandag bij FC Utrecht. Penders zal opnieuw fungeren als assistent-trainer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd