Terug

Volg Vandaag Inside

‘Rol van Babel in groep mag geen garantie zijn voor EK-deelname’

‘Rol van Babel in groep mag geen garantie zijn voor EK-deelname’

Unspecified

31 mrt 2021, 15:24

Cody Gakpo plaatste zich dinsdag met Jong Oranje voor de kwartfinales van het EK. Na zijn goede optreden in de laatste groepswedstrijd tegen Jong Hongarije (6-1) lijkt het nog maar de vraag of de buitenspeler van PSV er eind mei weer bij is. Bondscoach Frank de Boer heeft vaker aangegeven groot fan te zijn van Gakpo. Valentijn Driessen acht de kans dan ook aanwezig dat de aanvaller een plekje krijgt in de EK-selectie van het grote Oranje.

‘Spelers die met extra interesse gevolgd zullen worden door De Boer komende weken zijn de aanvallers Myron Boadu, Brian Brobbey, Wout Weghorst, Quincy Promes en Cody Gakpo’, schrijft Valentijn in zijn column voor De Telegraaf.

Met Memphis Depay, Donyell Malen, Steven Bergwijn en Ryan Babel heeft De Boer vier rechtsbenige spelers in zijn selectie, die vanaf de linksbuitenpositie kunnen spelen. Toch ziet Valentijn kansen voor de 21-jarige aanvaller van PSV. ‘Gakpo heeft weliswaar geen ervaring bij het grote Oranje, maar toch twee streepjes voor op concurrenten als Bergwijn en Babel. Bij PSV is Gakpo een zekerheidje, terwijl Bergwijn en Babel bij Tottenham Hotspur en Galatasaray nauwelijks aan spelen toekomen.’

'Verder is Gakpo doelgerichter dan die twee’, vervolgt Valentijn. ‘Twee belangrijke argumenten, die De Boer moet meenemen bij de samenstelling van zijn EK-selectie. De prestaties uit het verleden van Bergwijn en Babel en hun rol in de groep mogen geen garantie zijn voor EK-deelname.’

Johan Derksen reageerde onlangs in een uitzending van Veronica Inside kritisch op het selectiebeleid van bondscoach Frank de Boer.

'Onbeschaafd dat Weghorst niet bij de selectie van Oranje zit...
3:39
'Onbeschaafd dat Weghorst niet bij de selectie van Oranje zit...

Deel dit artikel

Link gekopieerd