Terug

Volg Vandaag Inside

Robben na korte invalbeurt: 'De klok ging veel te snel'

Robben na korte invalbeurt: 'De klok ging veel te snel'

Unspecified

18 okt 2020, 21:46

In het kwartiertje dat hij in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-0) mocht meedoen, was één keer een flits van de 'oude Robben' te zien. De 36-jarige vleugelspeler van FC Groningen dribbelde vanaf de rechterflank met de bal aan de voet naar binnen en waar bijna iedereen een doeltreffend afstandsschot verwachtte, besloot hij een ploeggenoot in de breedte aan te spelen. Daar had de voormalige smaakmaker van PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München achteraf een beetje spijt van.

"Op de training schoot ik er de afgelopen dagen een paar op die manier binnen, maar ik had nu het idee dat ik nog te ver van het doel was", blikte Robben bij FOX Sports terug op zijn net niet kenmerkende actie. "Ik mis nu nog wat ritme en het juiste gevoel op het veld voor de spelsituaties. Daarom dacht ik dat het beter was om de bal breed te leggen en af te geven. Dat doe ik normaal nooit, maar dat gaan we nu ook niet meer doen. Voortaan schiet ik zelf weer", sprak de oud-international met een brede grijns.

Robben deed in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV (1-3) als basisspeler een half uurtje mee voordat hij zich verstapte en geblesseerd uitviel. Sindsdien werkte hij hard aan zijn herstel. "Na PSV was het even vloeken en schelden, maar ik heb vrij snel de knop weer omgezet. Het was het slechtst denkbare scenario, maar dan moet je opstaan en weer doorgaan."

Robben kijkt uit naar de komende duels tot aan de winterstop. "Dit was mijn eerste kwartiertje weer, een mooie herstart. Ik was blij dat ik mijn rentree kon maken, alleen ging de klok veel te snel wat mij betreft. Ik wilde nog wel even doorspelen, ik kwam er net een beetje in. Het is nu een kwestie van doorbouwen en stabiel worden. Op de training merk ik dat de bewegingen er weer zijn en de snelheid er nog is, dus het komt goed."

Deel dit artikel

Link gekopieerd