Terug

Volg Vandaag Inside

René: ‘We mogen God op onze blote knieën danken dat we van deze man kunnen genieten’

Unspecified

10 apr 2024, 09:51

Afgelopen weekend gooide een vrouw een petje naar Mathieu van der Poel terwijl hij op weg was naar de winst in Parijs-Roubaix, en tijdens de Ronde van Vlaanderen kreeg de Nederlandse wielrenner bier over zich heen gegooid. Ongelofelijk, zo stelt René van der Gijp bij Vandaag Inside.

“Wij gooien ook geen bier naar Lionel Messi, we gooien ook geen bier naar Michael Jordan”, zegt René, die lovend is over Van der Poel. “Dit is een sieraad voor de sport. We mogen God op onze blote knieën bedanken dat we van deze man kunnen genieten. Laten we dit koesteren.”

Op tv-beelden was te zien hoe een vrouw zondag ongeveer 40 kilometer voor de finish een petje richting het achterwiel van Van der Poel gooide. Dit had tot een technisch mankement of een val kunnen leiden. De Franse vakbond voor professionele wielrenners (UNCP) gaat aangifte doen tegen de vrouw. Eerder deed de Belgische rennersvakbond BPCA al aangifte tegen fans die tijdens de Ronde van Vlaanderen bier naar Van der Poel gooiden.

René van der Gijp liet zich onlangs ook lovend uit over de prestaties van Max Verstappen en de Nederlandse estafettevrouwen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd