René: 'Dat was een van de betere halve uren die ik gezien heb in mijn leven'

11 mrt 2022, 15:29

René van der Gijp heeft genoten van de overwinning van Real Madrid op Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. De Spaanse topclub won woensdag de return voor eigen publiek met 3-1 dankzij drie doelpunten van Karim Benzema.

Real Madrid verloor drie weken geleden in Parijs met 1-0 via een doelpunt in blessuretijd van Kylian Mbappé, die woensdag in Madrid kort voor rust ook de score opende. In het laatste half uur trok de thuisclub echter de winst naar zich toe door drie doelpunten van Karim Benzema tussen de 61e en 78e minuut. ‘Dat laatste halfuur was een van de betere halve uren die ik gezien heb in mijn leven’, zegt Van der Gijp donderdag bij VI Vandaag. ‘Wat speelden zij goed zeg.’

De 1-1 van Real Madrid werd ingeleid door geklungel van Gianluigi Donnarumma. De Italiaanse keeper werd zo onder druk gezet, dat hij de bal verspeelde aan Benzema. ‘Je moet een keeper niet in de problemen brengen’, aldus René, die het opneemt voor de 23-jarige doelverdediger van PSG. ‘Dat zien we ieder weekend, hij wist gewoon niet meer wat hij moest. Hij stond daar met die bal en denkt ‘waar moet ‘ie heen?’’.

Er was na afloop van het duel ook veel te doen om het optreden van Danny Makkelie. PSG-trainer Mauricio Pochettino gaf de scheidsrechter de schuld van de nederlaag. Volgens de Argentijn had de Nederlander de gelijkmaker van Benzema moeten afkeuren, maar daar willen de mannen van VI Vandaag niks van weten. ‘Ik heb hem geen fout zien maken’, zegt Johan Derksen. ‘Nee, prima’, voegt René toe. ‘Het was gewoon een foutje van die keeper, niet van Benzema. Moet die jongen hem dan niet aanvallen?’