Terug

Volg Vandaag Inside

Red Bull-teambaas Horner in de bres voor weggestuurde Michael Masi: ‘Dit is niet correct’

Red Bull-teambaas Horner in de bres voor weggestuurde Michael Masi: ‘Dit is niet correct’

Unspecified

21 feb 2022, 16:15

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft te doen met oud-wedstrijdleider Michael Masi. De Australiër werd weggestuurd als wedstrijdleider door de controversiële beslissing die hij nam in de laatste ronde van de GP van Abu Dhabi vorig seizoen. Door deze beslissing werd Max Verstappen wereldkampioen. Volgens Horner is Masi onterecht ontheven uit zijn functie als wedstrijdleider bij de Formule 1, zo vertelt de Brit tegenover talkSPORT.

'Het is aan de FIA, maar ik vind het een zware beslissing. Ik denk dat hij (Masi, red.) in een zeer moeilijke positie zat. Ik denk dat er heel veel druk is uitgeoefend om Michael weg te sturen. Dat vind ik niet correct. Dat is mijn persoonlijke gevoel', zo stelt de teambaas van wereldkampioen Max Verstappen.

De nieuwe wedstrijdleiders krijgen aankomend seizoen, mede door het chaotische einde van afgelopen seizoen, hulp van een soort videoscheidsrechter. Horner is nog steeds van mening dat de F1-teams meer middelen tot hun beschikking hebben dan de wedstrijdleiders. 'Als je kijkt naar wat Masi tot zijn beschikking had qua middelen in vergelijking met de teams, is dat een enorm verschil,' aldus de 48-jarige teambaas, die geen slecht woord over heeft voor de prestaties van Masi.

'Wij hadden het gevoel dat eerder in het seizoen veel beslissingen tegen ons waren. Je moet het over een heel jaar bekijken. Wij hadden wat geluk op het einde, maar dat gebeurt soms in de sport. Het is niet voorbij totdat het laatste fluitsignaal klinkt of de vlag is gevallen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd