Terug

Volg Vandaag Inside

Recordstand Ajax op beurs na winst op Real

Recordstand Ajax op beurs na winst op Real

Unspecified

6 mrt 2019, 10:10

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Ajax was woensdag in trek op Beursplein 5. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland bereikte de kwartfinale van de lucratieve Champions League, na winst tegen titelhouder Real Madrid in Estadio Santiago Bernabéu.

Kort na de openingsbel stond Ajax op het Damrak 10,1 procent hoger op 16,90 euro, de hoogste koers ooit. Ajax ging in mei 1998 naar het Damrak, destijds voor 32,50 gulden. De laagste koers werd eind maart 2003 in de boeken gezet, op 3,17 euro per aandeel. De aandelen zijn de afgelopen twaalf maanden bijna 50 procent in waarde gestegen.

Ajax had de thuiswedstrijd tegen Real nog verloren (1-2), maar het elftal van trainer Erik ten Hag had slechts 18 minuten nodig om die achterstand ongedaan te maken. Real Madrid werd in eigen stadion uiteindelijk met 1-4 verslagen. Doelpuntenmakers voor de Amsterdammers waren Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Lasse Schöne. Voor het bereiken van de kwartfinales krijgt Ajax 10,5 miljoen euro, exclusief inkomsten uit onder meer kaartverkoop. De club heeft dit seizoen al zo'n 75 miljoen euro in de Champions League verdiend.

De afgelopen drie jaar won Real Madrid, dat geen beursnotering heeft, de Champions League. Het Duitse Borussia Dortmund, dat ook een notering heeft, werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. Het aandeel verloor 1 procent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd