Terug

Volg Vandaag Inside

Rechtbank heropent onderzoek in mishandelingszaak Quincy Promes

Rechtbank heropent onderzoek in mishandelingszaak Quincy Promes

Unspecified

15 mrt 2023, 00:00

De rechtbank Amsterdam heropent het onderzoek in de strafzaak tegen voetballer Quincy Promes. De rechtbank doet vrijdag geen uitspraak in de zaak over de mishandeling van zijn neef, maakte de rechtbank woensdag bekend. Tijdens de zitting zal de rechtbank een verdere toelichting geven.

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen de 31-jarige profvoetballer. Hij zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt hem van zware mishandeling.

Bij het steekincident liep het slachtoffer ernstig letsel op. De neef werd geraakt in een belangrijke pees, waardoor hij zijn linkerbeen lange tijd niet meer kon gebruiken. Hij moest lang revalideren en kan niet meer hurken of rennen. Ook lijdt hij aan een posttraumatische stressstoornis.

Promes woonde zijn strafzaak niet bij wegens contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou. Promes vreest te worden aangehouden als hij naar Nederland komt, omdat het OM hem in een andere zaak over drugshandel wil horen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd