Real Madrid schakelt PSG uit dankzij hattrick Benzema

9 mrt 2022, 23:01

Door een ongekende opleving in de tweede helft heeft Real Madrid zich ten koste van Paris Saint-Germain geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Op eigen veld wonnen de Spanjaarden met 3-1, nadat de tegenstander het duel lang had beheerst.

Tussen de 61e en de 78e minuut scoorde de Fransman Karim Benzema drie keer voor de Spaanse thuisclub. Voor rust had Kylian Mbappé dat gedaan voor de bezoekers. Real had genoeg aan de score, na de kleine nederlaag (1-0) eerder in Parijs. Ook toen was Mbappé de doelpuntenmaker voor PSG.

Danny Makkelie was de scheidsrechter in Bernabéu. Georginio Wijnaldum en Xavi Simons bleven bij PSG op de bank.

Manchester City - Sporting

Manchester City heeft, zoals vooraf door niemand betwijfeld, de kwartfinales van de Champions League bereikt. De landskampioen van Engeland had de uitwedstrijd tegen het Portugese Sporting al met 5-0 gewonnen en trainer Pep Guardiola kon het zich permitteren een aantal sterren rust te gunnen. Het duel dat uiteraard nooit spannend werd eindigde in 0-0.