Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid-legende Casillas verwijdert tweet over 'coming out': 'Ik was gehackt'

Real Madrid-legende Casillas verwijdert tweet over 'coming out': 'Ik was gehackt'

Unspecified

9 okt 2022, 14:58

De voormalige Spaanse topkeeper Iker Casillas heeft het bericht op Twitter waarin hij zegt homoseksueel te zijn weer verwijderd. Het bericht stond ruim een uur online en werd massaal geliket en gedeeld. "Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homo", stond in het bericht van Casillas, die in 2010 met Spanje wereldkampioen werd door het Nederlands elftal in de finale in Johannesburg na verlenging met 1-0 te verslaan.

In Spaanse media wordt volop gespeculeerd over een nieuwe liefde in het leven van Casillas, wiens huwelijk met de Spaanse journaliste Sara Carbonero vorig jaar strandde. De gestopte voetballer besloot daarop zondag een opvallende mededeling op Twitter te zetten. Volgens Spaanse media gaat het echter om een sarcastisch bericht en heeft Casillas zijn 'coming-out' daarom weer verwijderd.

Na de WK-finale zoende Casillas tijdens een live-interview op tv Carbonero. De twee bleken een relatie te hebben en trouwden later. Casillas en Carbonero kregen drie kinderen, maar gingen vorig jaar uit elkaar. De doelman speelde jarenlang voor Real Madrid, waarmee hij onder meer drie keer de Champions League won. De Spanjaard kwam in de laatste jaren van zijn carrière uit voor FC Porto.

Het is nog steeds een zeldzaamheid dat profvoetballers uitkomen voor hun homoseksualiteit, zeker in de Europese topcompetities.

Casillas zegt in een eerste reactie via Twitter dat zijn account was gehackt. "Gelukkig is alles oké. Excuses aan al mijn volgers. En natuurlijk nog meer excuses aan de lhbti-gemeenschap."

Deel dit artikel

Link gekopieerd