Terug

Volg Vandaag Inside

'Real Madrid betaalt 60 miljoen voor nieuwe spits Jovic'

'Real Madrid betaalt 60 miljoen voor nieuwe spits Jovic'

Unspecified

4 mei 2019, 16:00

Luka Jovic, de Servische spits van Eintracht Frankfurt, vertrekt volgens de sportkrant AS komende zomer voor een bedrag van 60 miljoen naar Real Madrid. De 21-jarige spits maakt met 17 goals dit seizoen indruk in de Bundesliga. Ook is de spits in de Europa League goed op schot. Frankfurt staat in de halve finale en Jovic heeft daar met 9 goals en 1 assist een groot aandeel in.

Real Madrid is al gelange tijd op zoek naar een nieuwe spits. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is Benzema opgeleefd in het Bernabeu met 21 goals dit seizoen. Maar gezien de leeftijd van de Fransman (31) kijken De Koninklijken naar alternatieven. Het leek erop dat Mauro Icardi (26), de veelscorende spits van Inter, de overstap ging maken naar Madrid. Uiteindelijk heeft Madrid dus gekozen voor de jongere talentvolle spits van Frankfurt.

Opvallend is dat Frankfurt Jovic lange tijd huurde van Benfica. Door de goede vorm van de spits, besloot Frankfurt de optie tot koop vorige maand te lichten en betaalde de club slechts 7 miljoen aan Benfica. Een maand later is dat bedrag dus bijna getienvoudigd!

Deel dit artikel

Link gekopieerd