Terug

Volg Vandaag Inside

Real bevestigt terugkeer Zidane als hoofdtrainer

Real bevestigt terugkeer Zidane als hoofdtrainer

Unspecified

11 mrt 2019, 19:33

Zinédine Zidane keert met onmiddellijke ingang terug bij Real Madrid. De Fransman is de opvolger van Santiago Solari, die maandag als hoofdtrainer werd ontslagen. De Argentijn heeft wel een aanbieding in beraad om betrokken te blijven bij de Spaanse topclub, die door Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League.

Zidane krijgt een contract dat in de zomer van 2022 afloopt. Hij wordt om 20.00 uur gepresenteerd.

Zidane vertrok eind mei vorig jaar bij Real. De 46-jarige oud-voetballer was erg succesvol. Met Real won hij in 2,5 jaar tijd liefst drie keer de Champions League. Zidane pakte daarnaast met Real een keer de Spaanse titel, twee keer de Europese Supercup, één keer de Spaanse Supercup en twee maal het WK voor clubs.

Julen Lopetegui volgde Zidane bij Real op, maar de voormalig bondscoach van de Spanjaarden moest eind oktober wegens teleurstellende resultaten alweer vertrekken. Solari begon daarna redelijk voortvarend bij 'De Koninklijke', maar na de uitschakeling in de Champions League, het Spaanse bekertoernooi en de oplopende achterstand in de competitie op koploper FC Barcelona is het geduld van het bestuur van Real op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd