Terug

Volg Vandaag Inside

Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling vriendin

Lil Kleine in Amsterdam aangehouden voor mishandeling vriendin

Unspecified

13 feb 2022, 22:18

De politie heeft zondagavond in Amsterdam een 27-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Ingewijden bevestigen dat het gaat om rapper Lil Kleine. De politie start maandagochtend een onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De verdachte blijft in ieder geval tot die tijd op het bureau.

De politie had zondag een melding gekregen van een mishandeling aan de Prinsengracht. De verdachte was vervolgens in de auto gestapt en weggereden. Toen de auto van de verdachte gezien werd op de Stadhouderskade in Amsterdam, is de 27-jarige Amsterdammer aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Eerder op de avond deelde Yvonne Coldeweijer (schokkende) beelden van een mishandeling op straat en beweerde dat het om Lil Kleine zou gaan. Via het Instagramaccount Life of Yvonne, een zogenaamd juicekanaal, werden eerder zondagavond beveiligingsbeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe Scholten een vrouw uit een auto trekt. Vervolgens lijkt het alsof hij haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Mogelijk gaat het om Vaes, de vriendin van de rapper.

Het management van Lil Kleine en zijn vriendin heeft gereageerd op het incident: 'Ook wij hebben beelden gezien die vanavond zijn verspreid via social media. Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten'.

René reageerde eerder in de uitzending van VI Vandaag op de taakstraf die Lil Kleine kortgeleden nog opgelegd kreeg. Hij zou ervan worden beschuldigd dat hij op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een andere man te hebben mishandeld in een nachtclub in Amsterdam. Bekijk het fragment hieronder terug.

René reageert op taakstraf rapper Lil Kleine: 'Hij is niet goed wijs'
1:55
René reageert op taakstraf rapper Lil Kleine: 'Hij is niet goed wijs'

Deel dit artikel

Link gekopieerd