Rangers kloppen aartsrivaal Celtic in Schotse derby

29 dec 2019, 16:45

Rangers heeft de titelrace in de hoogste Schotse voetbalcompetitie weer spannend gemaakt. De club won de beladen stadsderby bij koploper Celtic met 2-1 en bracht de achterstand op de ranglijst terug tot twee punten.

Rangers heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld dan de kampioen van de afgelopen acht seizoenen. Rangers veroverde in 2011 voor het laatst de Schotse landstitel. De club won na ruim 9 jaar weer een uitwedstrijd tegen Celtic.

Rangers dankte de zege aan doelpunten van Ryan Kent en Nikola Katic op een groen gekleurd Celtic Park. Borna Barišic bereidde beide treffers van de bezoekers voor. Odsonne Edouard maakte vlak voor rust gelijk voor de thuisploeg. (1-1). Ryan Christie miste bij 0-0 een strafschop voor Celtic. Hij zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Allan McGregor van Rangers.

Rangers eindigde het duel met tien man. Spits Alfredo Morelos kreeg in de 94e minuut een tweede gele kaart toen hij theatraal een strafschop probeerde te versieren.