Terug

Volg Vandaag Inside

Ramos lost Casillas af als recordinternational van Spanje

Ramos lost Casillas af als recordinternational van Spanje

Unspecified

12 okt 2019, 21:55

Sergio Ramos lost zaterdagavond Iker Casillas af als recordinternational van Spanje. De 33-jarige verdediger van Real Madrid speelt in Oslo tegen Noorwegen zijn 168e wedstrijd in de nationale ploeg. Hij overtreft daarmee de doelman, die tot 167 interlands kwam.

Ramos debuteerde op 26 maart 2005 in het Spaanse elftal, kort voor zijn 19e verjaardag. De verdediger groeide al snel uit tot een vaste waarde bij 'La Roja'. Ramos veroverde met Spanje in 2008 en 2012 de Europese titel en tussendoor in Zuid-Afrika ook de wereldtitel, door het Nederlands elftal in de finale na verlenging met 1-0 te verslaan.

Casillas mocht zich bijna acht jaar recordinternational noemen. De doelman nam het record in 2011 over van oud-keeper Andoni Zubizarreta. Na het EK van 2016 verdween Casillas uit de Spaanse selectie. Hij had zijn plek onder de lat toen al moeten afstaan aan David De Gea. De 38-jarige keeper is officieel nu nog steeds actief, al komt hij vanwege problemen met zijn hart voorlopig niet in actie. Casillas maakt deel uit van de begeleidingsstaf van Porto.

Deel dit artikel

Link gekopieerd