Terug

Volg Vandaag Inside

Ramon Leeuwin van AZ terug naar Almere

Ramon Leeuwin van AZ terug naar Almere

Unspecified

24 juni 2021, 10:28

Ramon Leeuwin zet zijn voetballoopbaan voort bij Almere City FC. De 33-jarige centrale verdediger komt over van AZ en ondertekende een contract voor een seizoen bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Leeuwin groeide op in Almere en werd ontdekt bij FC Omniworld, de voorloper van Almere City FC. In Nederland speelde hij onder meer bij ADO Den Haag, FC Utrecht en AZ. De verdediger maakte afgelopen jaar zijn interlanddebuut voor het Surinaamse elftal en heeft inmiddels drie wedstrijden voor de nationale ploeg gespeeld.

Leeuwin kijkt uit naar het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe club. "Almere is mijn stad en ik speel al langer met het idee om hier terug te keren. Almere City FC maakt een geweldige opmars en staat er goed op. Het lijkt mij geweldig om de stad trots te maken met een promotie naar de Eredivisie."

Technisch manager Teun Jacobs is blij met de ervaring die de 33-jarige verdediger meebrengt. "Ramon is een fantastische verdediger die zich op alle niveaus bewezen heeft. Onze selectie gaat veel profijt hebben van zijn karakter en leiderschap. Hij heeft hier zijn roots en barst van de ambitie om zijn stad naar het hoogste niveau van Nederland te brengen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd