Terug

Volg Vandaag Inside

Rafael van der Vaart kritisch op Ajax: 'Naar de goede kleur spelen kunnen ze niet meer'

Rafael van der Vaart kritisch op Ajax: 'Naar de goede kleur spelen kunnen ze niet meer'

Unspecified

20 mrt 2023, 11:39

Rafael van der Vaart was zondagavond bij NOS Studio Voetbal zichtbaar geïrriteerd over het spel van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord (2-3). Hij was met name gefrustreerd door de prestaties van Calvin Bassey.

De analist vindt dat Bassey slecht aan de wedstrijd begon: "Al in de derde minuut ging hij in de fout", vertelt hij terwijl er beelden van de verdediger worden getoond. "Dat ging eigenlijk de eerste twintig minuten zo door. Je weet hoe het publiek is, het is logisch dat ze beginnen te fluiten en dan wordt het alleen maar erger. Dit was het plan. Laat hem maar vrij, hij geeft hem vanzelf wel terug. Hier, een beetje druk. Helemaal lachwekkend. Dat het zo matig was met het vertrouwen van Ajax, dat had ik ook niet verwacht."

Gespreksleider Sjoerd van Ramshorst vraagt na deze tirade of Van der Vaart misschien geïrriteerd is: "Natuurlijk ben ik dat. Als je een paar jaar geleden bijna de finale van de Champions League speelt, zo veel miljoenen op de bank hebt en dan spelers haalt waarvan je denkt: jeetje mina, zeg. Naar de goede kleur spelen kunnen ze niet meer, daar zit mijn irritatie. Dat neemt niet weg dat Slot tactisch in alles gewonnen heeft."

Volgens hem was de Feyenoord-trainer sowieso de uitblinker was van die middag. Hij zag dat Slot durf toonde door Quilindschy Hartman en Sebastian Szymański te wisselen op de momenten dat hij dat nodig vond. "Dat vind ik gewoon heel sterk. Hij is de absolute uitblinker, een geweldige trainer. Ik was er jaloers op. Toen dacht ik: nu verdien je het ook om de wedstrijd te winnen. Ik ben de eerste om te zeggen dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen. Ajax was dramatisch", besluit Van der Vaart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd