Terug

Volg Vandaag Inside

PSV wint van Volendam en blijft meedoen om de tweede plaats

PSV wint van Volendam en blijft meedoen om de tweede plaats

Unspecified

16 apr 2023, 16:28

PSV heeft in de laatste wedstrijd voor de komende ontmoetingen met Ajax puntenverlies voorkomen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij won in de Eredivisie uiterst moeizaam bij FC Volendam (2-3) en blijft daarmee volop in de race voor de tweede plek, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Ajax komt later op zondag, bij winst op FC Emmen, in punten weer op gelijke hoogte met PSV. Volgende week zondag staan PSV en Ajax in Eindhoven tegenover elkaar. Een week later treffen beide topclubs elkaar weer, dan in de bekerfinale in De Kuip.

Bij PSV, dat uit de laatste zeven competitieduels 19 punten haalde, mocht Guus Til vanaf het begin meedoen. De aanvallende middenvelder speelde met Joey Veerman en Erick Gutiérrez achter zich. Ibrahim Sangaré, tot voor kort een belangrijke kracht voor PSV, moest opnieuw genoegen nemen met een rol als reserve.

PSV had het in de beginfase moeilijk. FC Volendam zocht de aanval. Dat leverde pas in de 27e minuut een kans op. Henk Veerman schoot de bal over het doel.

Joey Veerman stond even daarna aan het begin van de openingstreffer van PSV. De Volendammer stuurde Til de diepte in. Til behield het overzicht en stelde Luuk de Jong in staat te scoren: 0-1. Voor De Jong betekende het zijn tiende treffer dit seizoen in de Eredivisie. Het is de vijfde keer dat de aanvoerder, wat doelpunten in de competitie betreft, de dubbele cijfers bereikt. Alleen Willy van der Kuijlen (15 keer), Luc Nilis (6) en Hallvar Thoresen (5) deden dit al zo vaak voor PSV.

Til zorgde in de 40e minuut zelf voor de 2-0 door de bal fraai in de verre hoek te schieten.

PSV leek daarmee de zege binnen handbereik te hebben, maar Volendam richtte zich in de tweede helft op. Een goed genomen hoekschop van Carel Eiting werd in de 55e minuut binnengekopt door Xavier Mbuyamba. De vreugde bij het thuispubliek was van korte duur, want Til zorgde drie minuten later met een kopbal weer voor een marge van twee.

Volendam strafte in de 61e minuut slecht verdedigen van PSV af. Na een actie van Gaetano Oristanio schoot Daryl van Mieghem de bal binnen: 2-3.

Veerman miste een enorme kans op een vierde PSV-treffer. Dat werd PSV niet fataal, al was Volendam een paar keer in de buurt van de gelijkmaker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd