PSV wint ruim van Sturm Graz in heenduel van derde voorronde Champions League

8 aug 2023, 22:21

PSV is uitstekend aan het Europese voetbalseizoen begonnen. De Eindhovenaren versloegen Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League met overtuigende cijfers: 4-1.

Volgende week dinsdag treffen beide clubs elkaar opnieuw, dan in Oostenrijk. De winnaar neemt het in de play-offs op tegen Rangers FC uit Schotland of Servette FC uit Zwitserland.

PSV leidde na ruim een half uur spelen al met 3-0. De jonge middenvelder Isaac Babadi (18) opende in de 4e minuut de score. Aanvoerder Luuk de Jong kopte halverwege de eerste helft de tweede treffer binnen en in de 32e minuut was hij vanuit de rebound met een fraai schot opnieuw trefzeker: 3-0.

Verdediger Jon Gorenc-Stankovic kopte Sturm Graz kort voor rust uit een hoekschop naar 3-1. Middenvelder Ibrahim Sangaré bepaalde in de 73e minuut, met een kopbal uit een vrije trap van Joey Veerman, de eindstand op 4-1.