Terug

Volg Vandaag Inside

PSV wint met ruime cijfers van Vitesse en stevent af op het landskampioenschap

Unspecified

13 apr 2024, 18:37

Supporters van PSV vierden tijdens de ruime thuiszege op Vitesse (6-0) al een klein kampioensfeestje. Zij beseffen dat hun favoriete ploeg de titel alleen nog in theorie kan ontgaan. Liederen als "Ga staan voor de kampioen" en "Eens per jaar wordt PSV kampioen" galmden door het Philips-stadion. Meegereisde supporters van het nagenoeg gedegradeerde Vitesse keken machteloos toe. Sommigen met tranen in hun ogen.

PSV stelt de 25e landstitel veilig als het 4 punten overhoudt aan de laatste competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC. De club uit Eindhoven heeft nu een voorsprong van 12 punten op het als tweede geklasseerde Feyenoord, dat zondag tegen Heracles Almelo speelt. PSV heeft een veel beter doelsaldo dan de concurrent uit Rotterdam.

PSV heeft dit seizoen al 95 keer gescoord in de Eredivisie en lijkt hard op weg om voor de vijfde keer in de clubhistorie de mijlpaal van honderd competitietreffers te bereiken. Vitesse kan degradatie nauwelijks meer ontlopen. De nummer laatst van de ranglijst heeft geen van de laatste vijftien competitieduels gewonnen. Het verschil met RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie, bedraagt 7 punten. RKC speelt zaterdag nog tegen AZ.

Vitesse speelt sinds het seizoen 1989/1990 onafgebroken op het hoogste niveau en degradeerde tweemaal eerder uit de Eredivisie. De club heeft niet alleen grote sportieve problemen. Vitesse staat er financieel zo slecht dat volgens de nieuwe algemeen directeur Edwin Reijntjes zelfs het voortbestaan ernstig in gevaar is gekomen.

Luuk de Jong schoot PSV in de 28e minuut op voorsprong (1-0). De thuisploeg leidde negen minuten later met 3-0, met dank aan treffers van Malik Tillman en André Ramalho. Trainer Edward Sturing van Vitesse zat hoofdschuddend op de bank. Ook hij snapte kennelijk niet waarom de doelpuntenmakers zoveel vrijheid kregen.

Johan Bakayoko maakte vlak na rust het vierde doelpunt en de 5-0 van De Jong was zijn 175e treffer in de Eredivisie. Hij deelt nu de achtste positie van de ranglijst van topscorers aller tijden in de Eredivisie met Sjaak Swart. Peter Houtman staat zevende met 180 treffers. De ingevallen Hirving Lozano, hersteld van een blessure, bepaalde in blessuretijd de eindstand.

PSV kan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen, eerder gaf Feyenoord-trainer Arne Slot aan dat het kampioenschap terecht is: ‘Dat is de reden dat PSV volledig terecht kampioen wordt dit jaar’ Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd