PSV vergeet zichzelf te belonen tegen LASK

25 okt 2019, 01:04

PSV heeft zich niet kunnen revancheren voor de ruime nederlaag van zaterdag bij FC Utrecht (3-0). In de Europa League was het elftal van trainer Mark van Bommel donderdag veel beter dan LASK Linz, maar doelpunten vielen er niet: 0-0. PSV blijft met 7 punten uit drie duels wel koploper in groep D.

De Eindhovenaren moesten het doen zonder Donyell Malen. De topscorer van de eredivisie is geblesseerd en mist mogelijk ook de thuiswedstrijd van zondag tegen AZ. Steven Bergwijn schoof door naar de spitspositie en links voorin kwam er een plaats vrij voor Cody Gakpo. Dat zal pijn hebben gedaan bij Bruma. De Portugees maakte afgelopen zomer voor een kleine 15 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar Eindhoven. Bruma startte nog wel als basisspeler, maar is inmiddels voorbijgestreefd door zowel de Japanner Ritsu Doan als Gakpo.

Bergwijn had de score al na een halve minuut kunnen openen. Na een goede pass van Mohamed Ihattaren speelde de international de bal echter net iets te ver voor zich uit. In de rebound scoorde ook aanvoerder Pablo Rosario net niet.

Achteruit

PSV drukte LASK Linz ver achteruit en creëerde in het eerste kwartier nog enkele kansen. Daniel Schwaab, die centraal in de verdediging de voorkeur kreeg boven Timo Baumgartl, kopte de bal op de lat.

LASK Linz bleek veel minder sterk dan Van Bommel vooraf had gedacht. Hij zei het vaak onorthodoxe spel van de Oostenrijkers te vrezen, maar van die strijdwijze was in het Philips-stadion weinig te merken.

Bergwijn

Ook na rust lag het initiatief bij PSV. Gakpo stuurde Bergwijn in de 54e minuut op fraaie wijze de diepte in. De spits stuitte net als in de eerste helft op doelman Alexander Schlager. Schwaab was ook weer in de buurt van een doelpunt. Net als voor rust kopte hij de bal, uit een vrije trap na een uur spelen dit keer, tegen de lat.

Het doelpunt leek niet uit te kunnen blijven. Halverwege de tweede helft was het echter juist LASK Linz dat uit het niets bijna scoorde. Marko Raguz schoot in vrijstaande positie over.

PSV nam het initiatief daarna weer over. Met nog ruim een kwartier te gaan, kwam Bruma in het veld voor Doan. Ook hij wist echter niet te scoren, net zo min als de andere invaller Konstantinos Mitroglou.