PSV stijgt naar tweede plaats na moeizame zege op Sparta

3 okt 2021, 21:58

PSV heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Ajax (0-1 tegen FC Utrecht) en Feyenoord (2-1 bij Vitesse). De Eindhovense ploeg kon in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1) ruim 80 minuten lang niet tot scoren komen. De thuisclub had een groot overwicht, kreeg ook voldoende kansen, maar de afronding liet veel te wensen over.

Sparta-doelman Maduka Okoye stak bovendien in een grootse vorm en had ook af en toe het nodige geluk. Ibrahim Sangaré brak in de slotfase alsnog de ban waarna invaller Ryan Thomas het eenzijdige duel leek te beslissen. Ook Sparta wist echter via Lennart Thy nog te scoren, maar de sensationele gelijkmaker zat er niet meer in.

Het begin van het duel beloofde niet veel goeds voor Sparta. PSV trachtte meteen afstand te nemen van de Rotterdammers en met name Sangaré kreeg een paar goede kansen. Okoye hield zijn ploeg echter overeind.

Na de moeizame openingsfase kwam Sparta beter in de wedstrijd, met dank aan PSV dat nogal traag en voorspelbaar speelde en ook verzuimde de vleugels goed te benutten. Sporadisch konden de bezoekers zelf een aanval opzetten en in de 25e minuut kwam Vito van Crooy zelfs tot scoren. Die verrassende treffer werd wegens hands echter terecht afgekeurd.

Na de rust toonde PSV weinig verbetering. Door een slippertje bij Michaël Heylen kwam Eran Zahavi in de 51e minuut wel in scoringspositie, maar Okoye liet zich niet passeren. Kort daarna tikte hij ook een schot van Ritsu Doan uit zijn doel.

Sparta bleef ook na de rust loeren op de counter. Eerst schoot Bryan Smeets in de 59e minuut naast en kort daarna knalde Sven Mijnans de bal over het doel. Marco van Ginkel en Ritsu Doan waren op dat moment bij PSV al gewisseld voor Thomas en Carlos Vinícius. De verse krachten zorgden voor nieuwe impulsen bij de thuisploeg. Dirk Abels haalde de bal van de doellijn weg en de paal voorkwam een treffer van Sangaré.

In de slotfase drukte PSV toch nog door. Eerst schoot Sangaré raak na een sterke actie en kort daarna tikte Thomas de bal van dichtbij binnen. Dat deed Thy aan de andere kant ook, maar daar bleef het bij: 2-1.