Terug

Volg Vandaag Inside

PSV slaat toe na rode kaart middenvelder Verschueren van Sparta

PSV slaat toe na rode kaart middenvelder Verschueren van Sparta

Unspecified

27 feb 2022, 16:27

PSV had het lastig in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, totdat middenvelder Arno Verschueren van de thuisploeg in de 54e minuut een rode kaart kreeg voor een wilde tackle op Eran Zahavi, ter hoogte van de middenlijn. Met een speler meer op het veld maakte PSV eerst gelijk en liep het vervolgens uit naar een zege (1-2).

PSV blijft de nummer 2 van de Eredivisie en verkleinde de achterstand op Ajax tot 2 punten. De koploper komt later op zondag in Deventer nog wel in actie tegen Go Ahead Eagles. PSV heeft inmiddels een voorsprong van 4 punten op het als derde geklasseerde Feyenoord. Sparta blijft in punten gelijkstaan met hekkensluiter PEC Zwolle.

Trainer Roger Schmidt van PSV koos weer eens voor een andere basisformatie. Ritsu Doan en Érick Gutiérrez, donderdag nog basisspelers tegen Maccabi Tel Aviv, moesten plaatsmaken voor Yorbe Vertessen en Joey Veerman. Cody Gakpo, vaak belangrijk als het gaat om doelpunten en assists, ontbrak nog vanwege een enkelblessure.

PSV begon matig op het kunstgras van Het Kasteel. Vertessen bood Zahavi een redelijke kans, maar de spits uit Israël stuitte op doelman Maduka Okoye, die even later ook een vrije trap van Olivier Boscagli keerde. Sparta had maar één kans nodig voor de openingstreffer. Ibrahim Sangaré, een van de beste spelers van PSV dit seizoen, leverde de bal in bij Vito van Crooy, die Lennart Thy in staat stelde de 1-0 te maken.

PSV speelde slordig en oogde soms nonchalant. De meegereisde supporters van de club uit Eindhoven waren ook niet tevreden. Ze lieten hun spelers al voor rust weten dat het hoog tijd werd dat ze eens beter gingen voetballen. Vlak voor de pauze leek Sangaré zich een beetje te revancheren voor zijn fout bij de openingstreffer. Hij vond de vrijstaande Mario Götze. De Duitser had pech dat de bal vlak voor zijn fout even stuiterde. Mede daardoor leek hij over te schieten.

Met Doan voor Vertessen ging PSV na rust op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers uit Eindhoven kregen onbedoeld hulp van Verschueren, de Belgische middenvelder van Sparta, die ter hoogte van het middenveld Zahavi met een tackle van achteren vloerde. Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde hem met een rode kaart van het veld.

Nog geen 5 minuten na de rode kaart voor Verschueren profiteerde Mauro Junior van de overtalsituatie. Hij trof doel met een prachtig afstandsschot. Vervolgens besliste de ingevallen Doan de wedstrijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd