PSV slaat opnieuw toe in blessuretijd

26 aug 2018, 00:43

ZWOLLE (ANP) - PSV heeft voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd in de eredivisie in blessuretijd gewonnen. Luuk de Jong maakte bij PEC Zwolle in de 93e minuut het winnende doelpunt: 1-2. Vorig weekeinde won PSV met 1-2 bij Fortuna Sittard. Toen scoorde middenvelder Dante Rigo in de blessuretijd van de tweede helft.

PEC Zwolle had in de tweede minuut al op voorsprong kunnen komen, maar Jeroen Zoet redde op een strafschop van Mike van Duinen. PSV opende via De Jong in de 41e minuut de score. De spits trof, op aangeven van Hirving Lozano, doel met zijn hoofd. De gelijkmaker kwam via een afstandsschot aan het begin van de tweede helft op naam van Vito van Crooy.

Zwolle was na rust beter en kreeg goede kansen. De Jong zorgde er echter voor dat PSV nog altijd zonder puntenverlies is.

PSV, waar de achttienjarige verdediger Jordan Teze in de slotfase debuteerde, verdedigt woensdag in de play-offs van de Champions League een voorsprong van 3-2 tegen BATE Borisov.