Terug

Volg Vandaag Inside

PSV schrijft KNVB brief over spreekkoren en wangedrag Spakenburg

PSV schrijft KNVB brief over spreekkoren en wangedrag Spakenburg

Unspecified

5 apr 2023, 15:59

PSV heeft de KNVB een boze brief geschreven over de gebeurtenissen van dinsdag tijdens de halve finale van de KNVB-beker tegen Spakenburg. "Wij hebben beschreven wat er is gebeurd en hoe wij er tegenaan kijken", meldt een woordvoerster van de club.

Spakenburg-supporters richtten zich met spreekkoren op aanvaller Xavi Simons. Zij zongen meerdere keren gedurende de wedstrijd "Xavi Simons is homo". Directieleden van PSV kregen op de tribune ook te maken met dat soort teksten en andere verwensingen.

PSV is vooral boos omdat Simons halverwege februari in de uitwedstrijd bij FC Utrecht ook met anti-homospreekkoren werd geconfronteerd. De Eindhovense club weigerde eerder dit seizoen een schikkingsvoorstel van 20.000 euro aan de KNVB. De Eindhovense club moest dat bedrag betalen vanwege antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. PSV vindt dat de KNVB met twee maten meet en niet optreedt tegen homofobe spreekkoren en wilde daarom de boete niet betalen. Na een oordeel van de tuchtcommissie kwam de boete uit op 12.500 euro.

De leiding van PSV heeft de directie van Spakenburg dinsdag aangesproken op de gebeurtenissen. Voorzitter Marc Schoonebeek maakte zijn excuses en heeft aangegeven de betreffende supporters aan te spreken op de homofobe spreekkoren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd