Terug

Volg Vandaag Inside

PSV reageert met geniale meme op mislukte actie Kopenhagen-fans: 'Heel goed geslapen'

PSV reageert met geniale meme op mislukte actie Kopenhagen-fans: 'Heel goed geslapen'

Unspecified

17 mrt 2022, 13:18

Het is supporters van FC Kopenhagen niet gelukt om de voetballers van PSV woensdagnacht uit hun slaap te houden. Ze staken vuurwerk af bij een van de twee Radisson-hotels in de stad. PSV zat echter niet in dat hotel, maar juist in de andere vestiging.

Het gebeurt de laatste jaren steeds vaker dat supporters van voetbalclubs in aanloop naar belangrijke wedstrijden vuurwerk afsteken bij het hotel van de tegenstander om de nachtrust te verstoren.

PSV reageerde donderdag via Twitter op de mislukte ludieke actie. 'Net wakker geworden. Heel goed geslapen', schrijft de club in het Engels. PSV plaatste ook twee foto's op Twitter. Het gaat om een zogenoemde meme, waarbij op de ene foto Tobey Maguire uit Spider-Man zijn bril niet op heeft en naar het hotel waar PSV verblijft 'denkt' te kijken. Als hij zijn bril op de tweede foto echt opzet en dus scherp kan zien, blijkt dat hij in werkelijkheid naar de andere vestiging van de hotelketen kijkt en het dus verkeerd heeft gezien. In de film uit 2002 was het echter net andersom en zag Spider-Man na zijn spinnenbeet - die hem superkrachten gaf - juist beter zonder zijn bril op. De meme wordt online vaker gebruikt voor dit soort grappen.

PSV is in Denemarken voor de return in de achtste finales van de Conference League. Het eerste duel met Kopenhagen eindigde vorige week in Eindhoven in 4-4.

Deel dit artikel

Link gekopieerd