Terug

Volg Vandaag Inside

PSV nu al 15 duels op rij zonder zege tegen Ajax, AZ en Feyenoord

PSV nu al 15 duels op rij zonder zege tegen Ajax, AZ en Feyenoord

Unspecified

14 mrt 2021, 20:02

PSV lukte het ook zondag weer niet te winnen van een topclub. Door het gelijkspel tegen Feyenoord (1-1) wachten de Eindhovenaren nu al ruim twee jaar op een zege op Ajax, AZ of Feyenoord.

De laatste keer dat PSV een topduel in de Eredivisie won was op 22 december 2018, in de Eredivisie tegen AZ. Daarna speelden de Brabanders vijftien duels tegen de drie concurrenten en alle vijftien ontmoetingen leverden geen overwinning op.

"Alle wedstrijden staan wat mij betreft op zich", zei trainer Roger Schmidt daar zondag desgevraagd over. "Twee weken geleden maakte Ajax pas diep in blessuretijd gelijk. Vandaag hadden we dit duel ook kunnen winnen als we beter met onze kansen waren omgegaan. Ik geloof niet dat het bij ons echt een heel groot ding is."

PSV krijgt volgende week een nieuwe kans de slechte reeks te beëindigen. In Alkmaar is AZ de tegenstander. AZ heeft na dit weekeinde nog een achterstand van 3 punten op nummer 2 PSV. De tweede plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd