Terug

Volg Vandaag Inside

PSV neemt per direct afscheid van Schwaab

PSV neemt per direct afscheid van Schwaab

Unspecified

20 mei 2020, 20:53

PSV heeft Daniel Schwaab uitgezwaaid en naar zijn familie in Duitsland laten gaan. Het contract van de 31-jarige verdediger liep komende zomer af en eind maart kreeg hij al van de clubleiding te horen dat zijn aflopende contract formeel werd opgezegd.

Schwaab heeft de club medegedeeld een korting op zijn laatste twee maandsalarissen te accepteren om PSV te steunen in de coronacrisis.

"PSV geeft me de ruimte om terug te keren naar mijn gezin en in de voorbije maanden heb ik die mogelijkheid ook gekregen. In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV", aldus Schwaab.

Technisch manager John de Jong: "Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens. We gaan hem missen."

Schwaab kwam in 2016 over van VfB Stuttgart en speelde ruim honderd wedstrijden voor PSV. In 2016 won hij de Johan Cruijff Schaal en in 2018 de landstitel. "Spelen om de prijzen heeft als gevolg dat je hoogte- en dieptepunten meemaakt", aldus de Duitser. "Mijn tijd bij PSV vormt daarop geen uitzondering. Toch overheersen de positieve gedachten. Ik ben blij dat ik deze stap in 2016 heb gezet."

René en Johan fileerden het team van PSV van het afgelopen eredivisieseizoen. Vooral de toevoer van achteruit naar de aanvallers vond het duo niet goed. Het centrale verdedigingsduo met Viergever en Schwaab was daar volgens hen onder andere de oorzaak van.

VIDEO - Johan en René fileren PSV: ‘Hij is echt beter dan deze hansworst’

Johan en René fileren PSV: ‘Hij is echt beter dan deze hansworst’
3:53
Johan en René fileren PSV: ‘Hij is echt beter dan deze hansworst’

Deel dit artikel

Link gekopieerd