Terug

Volg Vandaag Inside

PSV lijdt duur puntenverlies in strijd om tweede plek

PSV lijdt duur puntenverlies in strijd om tweede plek

Unspecified

2 mei 2021, 18:40

PSV heeft ook in Eindhoven niet van sc Heerenveen kunnen winnen. De thuiswedstrijd van de nummer 2 tegen de Friese middenmoter eindigde in 2-2, dezelfde uitslag als bij het eerste duel in december in het Abe Lenstra stadion.

Na een zwakke eerste helft (0-1) speelde PSV een sterke tweede helft. De winnende treffer in het laatste half uur bleef echter uit. Daardoor bedraagt de voorsprong op nummer 3 AZ nog maar 1 punt. Beide clubs strijden achter kampioen Ajax om de tweede plek, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League.

PSV gaf aanvankelijk te veel ruimte weg. Binnen een kwartier moest doelman Yvon Mvogo handelend optreden bij schotpogingen van Tibor Halilovic, Mitchell van Bergen en Lasse Schöne. Na ruim een half uur opende Halilovic alsnog de score. De Kroaat werd tijdens een lange rush door geen enkele PSV-speler gehinderd. Op zijn uithaal had Mvogo geen verweer: 0-1.

Na een moeizaam kwartier nam PSV het initiatief over. Doelman Erwin Mulder hield Donyell Malen van scoren af. Kort na de treffer van Halilovic liet Ibrahim Sangaré zich gelden. Het schot van de PSV-middenvelder eindigde op de paal.

PSV-coach Roger Schmidt nam tijdens de rust geen halve maatregelen. Hij bracht Armando Obispo (voor Nick Viergever), Noni Madueke (voor Pablo Rosario) en Yorbe Vertessen (voor Eran Zahavi) in. Obispo verrichtte snel een belangrijke ingreep, na balverlies van Ibrahim Sangaré. Van Bergen kon daardoor niet tot een schot komen.

Ook Vertessen had een geslaagde invalbeurt. Uit een voorzet van Philipp Max tikte hij de bal via verdediger Lucas Woudenberg in (1-1). Binnen 3 minuten was de stand 2-2. Cody Gakpo knalde PSV op voorsprong, maar De Jong zorgde na goed voorbereidend werk van Schöne razendsnel voor de gelijkmaker.

Met name Malen was in het laatste half uur een paar keer dicht bij 3-2. Mede dankzij doelman Mulder, de paal en een misser van de late PSV-invaller Marco van Ginkel bleef Heerenveen een nederlaag bespaard. De Friese club heeft nog een kleine kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd