PSV in eigen huis onderuit tegen Granada

22 okt 2020, 22:49

Roger Schmidt is als trainer van PSV niet langer ongeslagen. De Duitser zag zijn elftal donderdag verliezen in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League. Granada was, na een voorsprong voor PSV halverwege, met 1-2 te sterk. Over een week wacht het volgende pouleduel, op Cyprus tegen Omonia Nicosia.

De selectie van PSV werd de voorbije weken, deels ook met het oog op het drukke programma, flink versterkt. Dat blijkt al vroeg in het seizoen geen overbodige luxe. Zo erg als AZ werd PSV niet getroffen, maar ook de Eindhovenaren hebben flink te lijden onder het coronavirus. Schmidt miste tegen Granada vier besmette spelers. Verdediger Jordan Teze en aanvaller Eran Zahavi liepen het virus eerder al op en ontbraken ook zondag tegen PEC Zwolle al. Hoewel ze inmiddels weer met de spelersgroep meetrainen, zaten ze donderdag nog niet bij de selectie.

Bij de volgende testronde dienden zich woensdag de volgende twee gevallen aan. Dat waren niet de minsten. Pablo Rosario en Cody Gakpo, dit seizoen tot dusverre allebei in goeden doen, voegden zich bij Teze en Zahavi.

Mohamed Ihattaren mocht, bij afwezigheid van Gakpo, weer eens vanaf het begin meedoen. De 18-jarige middenvelder is voorlopig geen eerste keuze meer. Jorrit Hendrix nam als controleur op het middenveld de positie van Rosario over.

De eerste helft van PSV tegen de gedeelde nummer drie uit Spanje verliep lange tijd zonder hoogtepunten. Beide ploegen speelden vrij gecontroleerd en wisten nauwelijks kansen te creëren.

PSV nam kort voor de pauze vrij onverwacht de leiding. Mario Götze schoot de bal van de rand van het zestienmetergebied met rechts knap hard en laag raak, een technisch gezien perfect doelpunt. Aanvoerder Denzel Dumfries gaf de assist door de bal na een vrije trap met zijn hoofd goed opzij te leggen. Voor Götze betekende het al zijn tweede treffer in twee wedstrijden.

Schmidt haalde de Duitse spelmaker in de rust naar de kant en verdediger Nick Viergever verving hem. Linksback Philipp Max schoof daardoor een linie op naar voren.

Van een gelijkwaardige wedstrijd was na de pauze geen sprake meer. Granada drong PSV steeds verder terug en de verdiende gelijkmaker kwam in de 57e minuut op naam van Jorge Molina. De Spanjaarden drukten het kwaliteitsverschil daarna verder uit in de score. De Venezolaan Darwin Machis draaide de bal halverwege de tweede helft schitterend voorbij doelman Yvon Mvogo.

Donyell Malen was daarna nog dichtbij de 2-2, maar ook de aanvaller kon de eerste nederlaag van PSV in een officieel duel dit seizoen niet meer voorkomen.