Terug

Volg Vandaag Inside

'PSV gaat voor grote schoonmaak deze zomer'

'PSV gaat voor grote schoonmaak deze zomer'

Unspecified

29 mei 2023, 11:35

PSV sloot zondagmiddag een roerig seizoen af met een overwinning bij AZ in Alkmaar (1-2). De Eindhovenaren eindigen daarmee op de tweede plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Maar ondanks dat, staat volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad vast dat er dingen gaan veranderen deze zomer in Eindhoven.

Na het vertrek van Ruud van Nistelrooij afgelopen week is duidelijk dat PSV een nieuwe hoofdtrainer nodig heeft. Als het een zwaargewicht is, zal ‘super-assistent’ Fred Rutten niet meer nodig zijn. Als er een jonge, onervaren trainer aangetrokken wordt, is de kans aanwezig dat Rutten zal blijven, weet Rik Elfrink. Verder is de verwachting dat de gehele staf zal vertrekken, omdat de Eindhovenaren zoveel mogelijk van het afgelopen seizoen willen achterlaten.

Wat betreft de selectie zal er ook veel gaan veranderen. Rik Elfrink verwacht dat huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard, Fábio Silva, de Braziliaan Sávio, Timo Baumgartl en Maxi Romero weer terug zullen keren naar hun clubs. Ook wordt er verwacht dat Joël Drommel, Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez verkocht zullen worden. Wat betreft eventuele aankopen is nog niet veel bekend, alleen de naam van Stijn Spierings zingt al een tijdje rond in het Philips Stadion. De 27-jarige Nederlandse middenvelder is dit seizoen een vaste waarde bij het Franse Toulouse. Spierings loopt dit seizoen uit zijn contract in Frankrijk en wil zelf niet verlengen, in de hoop een stap hogerop te kunnen maken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd