PSV boekt overtuigende zege in topper tegen Ajax

23 apr 2023, 16:48

PSV heeft in de Eredivisie de tweede plaats overgenomen van Ajax. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij versloeg de concurrent uit Amsterdam in een onderling duel met 3-0. De wedstrijd lag in de tweede helft een kwartier stil nadat enkele bekers op het veld werden gegooid.

Luuk de Jong kopte PSV in de 13e minuut, op aangeven van Johan Bakayoko, op voorsprong. Ajax maakte een machteloze indruk en noteerde pas na ruim een half uur spelen de eerste doelpoging.

Na rust zorgde Xavi Simons al snel voor de 2-0. De aanvaller werd onderuit gehaald door doelman Gerónimo Rulli en benutte de penalty zelf. Op aangeven van Simons bepaalde De Jong de eindstand in de 78e minuut op 3-0.

Met nog vier speelronden te gaan, heeft PSV een voorsprong van 3 punten op Ajax. De tweede plaats geeft recht op deelname aan de voorronden van de Champions League komend seizoen.