PSV morst punten tegen promovendus FC Twente

4 aug 2019, 00:42

Het loopt nog niet bij PSV in het nieuwe seizoen. In het eerste duel in de eredivisie kwam de formatie van coach Mark van Bommel bij FC Twente ondanks een overwicht niet verder dan een gelijkspel (1-1). Eerder verloor de nummer twee van het afgelopen seizoen al in de Johan Cruijff Schaal van Ajax en in de kwalificatie van de Champions League van Basel. FC Twente vond het punt bij de terugkeer op het hoogste niveau geweldig.

Van Bommel had Hirving Lozano op de bank gezet, mogelijk omdat de Mexicaan bezig is met een transfer naar Napoli. Gastón Pereiro keerde terug in het elftal, centraal op het middenveld. Steven Bergwijn speelde op de vleugel. Opvallende genoeg greep Van Bommel na een minuut of twintig al in en liet de twee van positie wisselen.

FC Twente leidde in die fase. Al na 8 minuten scoorde Keito Nakamura, de Japanner die pas sinds enkele dagen een werkvergunning heeft. De aanvaller draaide van de linkerkant naar binnen en schoot de bal met rechts in de 'verre' hoek, buiten bereik van doelman Jeroen Zoet.

Technisch bekwaam PSV had na 3 minuten al een mogelijkheid de score te openen. Donyell Malen miste echter in de rebound, nadat keeper Joël Drommel een schot van de opgekomen back Denzel Dumfries niet goed onder controle kreeg. Daarna kwam een fase dat de thuisclub indruk maakte met enkel snel en technisch bekwaam uitgevoerde uitvallen.

Na de omzetting van Van Bommel nam de druk van PSV toe en kwam FC Twente er nog maar moeizaam uit. Het leidde tot kansjes, meer niet. Malen werd vrijgespeeld maar zag de bal van zijn voet springen. Een kopbal van Dumfries ging net over. Drommel pakte vlak voor de rust een schot van Bergwijn.

Na de hervatting nam de druk van de Eindhovenaren verder toe. Dat leidde na 65 minuten tot de gelijkmaker. Dumfries kopte raak, na een voorzet van Cody Gapko. Deze was, samen met Mohammed Ihattaren, enkele minuten eerder door Van Bommel ingezet om meer variatie in het aanvalsspel te brengen.