Terug

Volg Vandaag Inside

'Promes verdacht van deelname aan drugshandel en criminele organisatie'

'Promes verdacht van deelname aan drugshandel en criminele organisatie'

Unspecified

10 mrt 2022, 15:51

Quincy Promes wordt verdacht van deelname aan drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie, dat meldt De Telegraaf donderdag. Om die reden is de aanvaller van Spartak Moskou ook afgeluisterd door de politie.

De politie kwam door de telefoongesprekken aan de bekentenis van Promes dat hij in juli 2020 zijn neef op een familiefeest in Abcoude met een mes in zijn knie had gestoken. Familieleden van de aanvaller zitten vast voor voor drugshandel en witwassen. Promes is in die zaak ook verdachte, omdat hij met familie geld zou hebben geïnvesteerd in 4000 kilo cocaïne. Het gaat waarschijnlijk om de partij die in april 2020 door de Belgische politie werd onderschept in Antwerpen. De harddrugs hadden een groothandelswaarde van 120 miljoen euro.

Volgens De Telegraaf staat Promes op de nominatie om te worden aangehouden, maar dat wordt bemoeilijkt omdat hij in Moskou zit. Rusland levert namelijk geen eigen onderdanen uit aan Nederland. Het OM wil niet inhoudelijk reageren op de nieuwe verdenking. Gerard Spong, de advocaat van Promes, 'weet van niets'.

Het OM maakte eerder deze week bekend dat Promes wordt vervolgd voor poging tot moord. Eerder was de voetballer aangeklaagd voor poging tot doodslag. Volgens het OM heeft Promes in 2020 op een familiefeest in Abcoude een neef met een mes in een knie gestoken. Promes speelde op dat moment voor Ajax, begin vorig jaar verhuisde hij naar de Russische club Spartak Moskou.

Deel dit artikel

Link gekopieerd