Terug

Volg Vandaag Inside

Profvoetbal heeft maximaal 140 miljoen van overheid nodig

Profvoetbal heeft maximaal 140 miljoen van overheid nodig

Unspecified

6 juni 2020, 11:29

Het betaald voetbal heeft maximaal 140 miljoen euro van de overheid nodig om de coronacrisis te overleven. Dat vertelde directeur Eric Gudde van de KNVB nadat hij vrijdagmiddag het reddingsplan voor het profvoetbal met sportminister Martin van Rijn had besproken.

"Maar dan heb je over het allerslechtste scenario", lichtte Gudde toe. "Dan heb je het over een scenario dat we een heel seizoen zonder publiek spelen. Maar dat bedrag wordt al snel minder als we eerder met fans kunnen spelen. En dat moet ook zo snel mogelijk. We wachten niet alleen op een vaccin. We onderzoeken meer mogelijkheden. Stadions kan je misschien 'coronaproof' maken. Mondkapjes en temperatuurmetingen kunnen helpen. In het openbaar vervoer en bij kappers zijn ze ook flexibel. We willen ook door."

Gudde schatte twee maanden geleden dat het profvoetbal maximaal 300 tot 400 miljoen euro zou mislopen vanwege de coronacrisis. "Dat was een realistisch bedrag", zegt hij. "Want dat bedrag van 140 miljoen euro valt relatief laag uit omdat we als bedrijfstak 200 miljoen euro zelf ophoesten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd