Terug

Volg Vandaag Inside

Premier League in actie tegen racisme

Premier League in actie tegen racisme

Unspecified

18 okt 2019, 13:27

De Engelse clubs uit de Premier League grijpen de komende speelronde aan om zich uit te spreken tegen racisme. Enkele dagen na de WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland in Sofia tegen Bulgarije, waar donkere Engelse spelers te maken kregen met racistische spreekkoren en apengeluiden vanaf de tribunes, willen de clubs een statement maken.

"Het tackelen van racisme is een van onze prioriteiten", zegt directeur Richard Masters van de Premier League. "Onze fans vinden ook dat voor racisme geen plaats is in het voetbal en in de hele maatschappij, maar een minderheid maakt zich nog steeds schuldig aan discriminatie."

Niet alleen in Sofia, maar ook in de nodige Engelse stadions ging het dit seizoen al mis. Donkere spelers als Raheem Sterling (Manchester City) en Tammy Abraham (Chelsea) werden door voetbalfans racistisch bejegend, ook via de sociale media. De Premier League roept toeschouwers in de stadions op zelf ook actie te ondernemen als ze om zich heen mensen over de schreef zien gaan. "Als je het ziet, meld het." De Premier League werkt ook samen met social media-bedrijven, om ervoor te zorgen dat racisme van hun platformen verdwijnt.

De tekst 'No room for racism' (geen ruimte voor racisme) zal opduiken bij alle wedstrijden in de Premier League tussen 19 en 27 oktober.

Deel dit artikel

Link gekopieerd