Terug

Volg Vandaag Inside

Pony op terras Den Bosch achtergelaten door dronken CDA-raadslid

Pony op terras Den Bosch achtergelaten door dronken CDA-raadslid

Unspecified

19 jan 2023, 00:00

Een van de dronken mannen die maandagavond een pony achterlieten op een terras in Den Bosch, is CDA-raadslid Sjors Pardoel. Dat bevestigt fractievoorzitter Robert van Dijk donderdag aan Hart van Nederland. "Dit is geen gedrag dat bij een raadslid hoort", aldus Van Dijk.

De lokale CDA-fractie in het Gelderse Maasdriel gaat in gesprek met raadslid Sjors Pardoel, die maandagavond een pony achter had gelaten op het terras van een café in Den Bosch. Wanneer het gesprek over de "kwajongensstreek" plaats gaat vinden is nog niet bekend.

"Iedereen kent hem als joviale jongen, die wel voor een lolletje in is. Maar we moeten hem wel even aan zijn verstand peuteren dat dit geen gedrag is dat getolereerd wordt als gemeenteraadslid." Of er ook sancties volgen kon Van Dijk nog niet zeggen.

Volgens de bedrijfsleidster van het restaurant waar de pony werd achtergelaten waren twee mannen maandag rond 16.30 uur in haar zaak om wat te eten. "Rond 17.45 uur zeiden ze dat ze gingen roken en renden weg." Om 20.00 uur kwamen de twee weer terug bij het restaurant om de rekening te betalen, aldus de uitbaatster, die inmiddels de politie had gewaarschuwd. "De pony kregen ze toen niet meer mee."

De pony is die avond opgehaald door de dierenambulance. "Het dier was in redelijke staat, maar wel nattig en koud", volgens een woordvoerster. Ze benadrukte dat het stressvol is voor een pony om in een stad rond te lopen. De politie laat donderdag weten dat ze kijkt of ze de zaak gaan onderzoeken. "En als we het gaan onderzoeken dan moet bepaald worden welk strafbaar feit gepleegd is", zegt een woordvoerster. Ze verwacht pas na het weekend uitsluitsel. Het raadslid was niet bereikbaar voor een reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd