Terug

Volg Vandaag Inside

Piqué in opspraak: betrokken bij Supercopa-deal van 240 miljoen, 4 miljoen in eigen zak

Piqué in opspraak: betrokken bij Supercopa-deal van 240 miljoen, 4 miljoen in eigen zak

Unspecified

18 apr 2022, 13:17

De Spaanse krant el Confidencial heeft vandaag met het nieuws uitgepakt, dat FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué vier miljoen euro van een deal rondom de Spaanse Supercopa in eigen zak zou hebben gestoken.

De Supercopa wordt sinds kort gespeeld in Saoedi-Arabië. In het verleden bestond de Supercopa uit een wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar is sinds het seizoen 2019/2020 een minitoernooi met vier clubs. Volgens el Confidencial was het bedrijf van Piqué, Kosmos Holding, betrokken bij een deal van 40 miljoen euro per jaar, waarvan tien procent naar de kas van Kosmos Holding gaat. Het afgesloten contract duurt zes jaar en is in totaal 240 miljoen euro waard.

Gesprekken tussen Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, en Piqué zijn in handen gekomen van El Confidencial. Uit die gesprekken blijkt dat de twee al langere tijd contact hadden over het nieuwe format van de Supercopa. Op 15 september 2019 belde de voorzitter Piqué om hem te feliciteren met de deal. 'Geri, gefeliciteerd en ik heb het niet over de geweldige wedstrijd van gisteren of je doelpunt. Ik bedoel dat het al na twaalf uur is en dus is de overeenkomst met Saudi-Arabië beklonken. Een knuffel en bedankt voor alles. Ik ben er voor je als je iets nodig hebt .'

Deel dit artikel

Link gekopieerd